loading ...
PLANIFICATOR VACANȚĂ CONTACT
RO
ro hu en de fr
DESCOPERĂ
Fiecare localitate din Bran-Moieciu-Fundata are propriul farmec şi oferă propriile sale aventuri unice. Alege o localitate din listă şi află mai multe despre toate posibilităşiie de cazare, masă şi petrecere a timpului liber.
 
EXPLOREAZĂ
Găseşte un motiv de distracţie sau sărbătorire în zona Bran-Moieciu-Fundata, parcurge lista atracţiilor şi activităţilor pe care ţi le-am pregătit cu mare drag şi adaugă–l pe lista ta cu ce "trebuie să văd" şi "trebuie să fac". Că e vară, că e iarnă, la noi cu siguranţă nu o să te plictiseşti.
 
ADMIRĂ
Ultima fotografie adăugată
recept1.jpg
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
10661881_727567090653593_5880111138160088156_o.jpg
vezi fotografiile recomandate
REZERVĂ
Rezervă şederea, activitatea sau pachetul tău turistic prin noi şi bucură-te de avantajele cardului turistic GRATUIT.
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de fr ×

Cabana Plaiul Foii - Plaiul Mare - Curmătura Foii - Șaua Tămăşelului - Șaua Funduri

Date generale
Tip traseu traseu de drumeţie
Cursul traseului dus intors
Înveliş traseu
Area Munţii Piatra Craiului
Adăugat de Asociaţia Bran-Moeciu-Fundata
Data creării 2014-10-27
Punct de pornire Cabana Plaiul Foii
Punct de sosire Șaua Funduri
Zona turistică Rucăr Bran
Ţara Bârsei
Bran-Moieciu-Fundata
Transilvania
Date technice
Simbol
Lungime 9.6 km
Durata (hh:ss) 7:00
Dificultate mediu
felszereltseg mediu
Sezonalitate iarna nu
Luni Apr. - Oct.
Diferenţă de alt. (m) 1086 m
Altitudine minimă (m) 843 m
Altitudine maximă (m) 1929 m
Calorii arse (kal) -
Evaluarea traseului
Stare traseu
Peisaj
Condiţie fizică
Technică
Distracţie
Date statistice
Vizualizare 437
Descărcare 631
Descriere traseu

Cabana Plaiul Foii (849 m)-Curmăƒtura Foii (1416 m)-Poiana Tăƒmş™elului (1443 m)-Umerii Pietrei Craiului–Șžaua Funduri (1880 m-refugiu)

Drumul pleacă de la Cabana Plaiul Foii, fiind la început comun cu traseul pe "La Lanţuri" marcat cu bandă roşie, Tămaş-Dracsin şi Valea lui Ivan, pană la punctul de confluenţă al Vaii Runcului cu Valea Tamasului. Aici lăsăm în stânga marcajul bandă roşie, iar noi începem sa urcăm pe panta îimpădurită a Plaiului Mare, lasand la un moment dat in dreapta noastra si marcajul banda albastra. La capătul acestui urcuş care dureaza circa 1,5 ore ne găsim în Șaua Curmatura Foii (1343 m alt.). Din punctul Curmătura Foii se desprinde spre dreapta noastră drumul marcat cu bandă roşie care duce spre Tămaşul-Lerescu-Comis-Urlea, iar noi continuam drumul prin pădure pe sub punctul Capul Tămaşului (1413 m alt.) şi sub Vârful Tămăşelul (1604 m alt.), ajungand la un izvor. Imediat după izvor, drumul nostru marcat cu triunghi albastru coteşte la stânga şi începe să urce. Urcăm pe Vârful Tămăşel, dupa care coborâm domol în Șaua Tămăşelului, având in faţa noastră panorama grandioasa a Umerilor Pietrei Craiului. Exact sub Umerii Pietrei Craiului, la stânga, porneşte poteca, marcat cu bandă roşie, care se strecoara pe sub perete pana la punctul La Zaplaz pe care il întâlnim pe parcursul drumului pe "La Lanturi".  Pentru a continua traseul nostru, ne vom îndrepta spre dreapta şi începem sa traversăm zona Marelui Grohotiş. Dupa ce am traversat pe sub abrupt întreaga regiune a Marelui Grohotiş, ajungem la Peştera Stanciului, foarte aproape de impresionantul fenomen al naturii numit Cerdacul Stanciului, care nu este altceva decat o imensă arcadă naturală de calcar. Continuăm înainte pe triunghi albastru spre Șaua Funduri, întâlnim traseul marcat cu cruce galbenă, continuăm prin jnepenişuri şi zone împădurite, traversând la mici intervale cinci limbi de grohotiş vizibile. Dupa al şaselea grohotiş ajungem imediat la punctul de ramificaţie al traseului marcat cu cruce roşie spre Crucea Grănicerului, semnalat în padure printr-un stalp cu săgeată indicatoare. După această ramificaţie străbatem o padure deasă şi întunecoasă, urcand pana la Prepeleag. Continuăm urcuşul, trecem pe langa o grota şi intrăm în Valea Urzicii unde întâlnim palcuri de jnepeni şi pereţi înalţi. Suntem ajutaţi de cabluri pentru a iesi în aproximativ o oră, de la intrarea pe vale, în creasta Pietrei Craiului. Aici întâlnim şi indicatorul care ne arată direcţia potecii nemarcate spre refugiul Funduri. Din creastă pornim spre dreapta iar după ce traversăm ultimele obstacole, dupa aproximativ 350 m, ajungem în Șaua Funduri. Traseu de legatura spre stanga, triunghi albastru insoţit şi de punct rosu, în prima parte, spre punctul "La Table".

POI Raza km
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...