loading ...
PLANIFICATOR VACANȚĂ CONTACT
RO
ro hu en de fr
DESCOPERĂ
Fiecare localitate din Bran-Moieciu-Fundata are propriul farmec şi oferă propriile sale aventuri unice. Alege o localitate din listă şi află mai multe despre toate posibilităşiie de cazare, masă şi petrecere a timpului liber.
 
EXPLOREAZĂ
Găseşte un motiv de distracţie sau sărbătorire în zona Bran-Moieciu-Fundata, parcurge lista atracţiilor şi activităţilor pe care ţi le-am pregătit cu mare drag şi adaugă–l pe lista ta cu ce "trebuie să văd" şi "trebuie să fac". Că e vară, că e iarnă, la noi cu siguranţă nu o să te plictiseşti.
 
ADMIRĂ
Ultima fotografie adăugată
recept1.jpg
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
10661881_727567090653593_5880111138160088156_o.jpg
vezi fotografiile recomandate
REZERVĂ
Rezervă şederea, activitatea sau pachetul tău turistic prin noi şi bucură-te de avantajele cardului turistic GRATUIT.
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de fr ×

Când să vizitezi

Când să vizitezi

Indiferent de anotimp, fie vară sau iarnă, Bran-Moieciu-Fundata este o destinaţia ideală pentru a-ţi petrece un weekend sau o vacanţă de neuitat.

Când să vizitezi Bran–Moieciu-Fundata?

Indiferent de anotimp, fie vară sau iarnă, Bran -Moieciu- Fundata este locaţia ideală pentru a-ţi petrece un weekend sau o vacanţă.

Din martie până în decembrie, în zona Bran-Moieciu, inclusiv în satele Peştera şi Măgura, se întâmplă tot felul de activităţi şi sărbători tradiţionale la care poţi să participi dacă ai norocul să fii în vacanţă în acea perioadă.

În martie pleacă oile sus la munte, în aprilie se alege cel mai bun crescător de animale, în luna mai se măsoară laptele, în iunie e Olimpiada de vară de la Șirnea iar pe 20 iulie e Târgul de vară de la Moieciu. În august e Târgul de Pantelimon şi Nedeea Munţilor de la Fundata iar în septembrie-octombrie celebrul răvăşit al oilor – când se întorc oile de la munte şi când se desfăşoară târgul de toamnă cu produse ecologice.

În orice perioadă a anului locuitorii Branului sunt doritori să intre în vorbă, să-ţi arate cărările ascunse pentru drumeţii, să te înveţe cum se strânge fânul şi să-ţi explice cum să deosebeşti o ciupercă "ne-bună" de una comestibilă. Dacă o să îi asculţi, ei or să-ţi mai spună despre comorile munţilor şi plantele medicinale de pe munte care vindeca orice boală sau despre fructele de pădure pe care numai acolo le poţi găsi.

Dacă eşti iubitor de natură şi de plimbări, Branul este locul ideal. Este înconjurat de dealuri line, cu pante domoale şi, după un urcuş nu foarte obositor care durează cel mult o jumătate de oră, vei merge pe cărări ce urmează curbele de nivel şi te vei putea opri într-una din nenumăratele poieniţe unde vei putea să admiri în linişte peisajul încântător.

Iar dacă doreşti alte distracţii, te vor ajuta şi sătenii, căci ei organizează itinerarii etnografice pentru prezentarea meşteşugurilor tradiţionale: prelucrarea lemnului la stână, spălarea lânii în piuă, ţesutul la război şi sărbătorile tradiţionale. Dacă ai noroc, şi femeile îşi îmbracă costumele tradiţionale. Iile şi fotele din această zonă sunt celebre pentru frumuseţea lor.

Tot în această zonă poţi vizita Cheile Moeciului, Cascadele Moeciului, Valea Bangalească, iar cine urcă din Moeciu spre satul Peştera, aflat la 1400 m altitudine, chiar la poalele munţilor Piatra Craiului, va avea parte de o excursie deosebită printre sate risipite şi fâneţe neatinse. Iar la întoarcere, îţi recomandăm să alegi "Valea cu Calea".

Vei urma, într-adevăr, o vale în care şerpuieşte o cărare pe malurile unui pârâu care, încet-încet, se transformă într-un torent. Dacă mergi şi mai departe, la una din stâne, vei mânca pe săturate urdă, jintiţă şi bulz perpelit pe jăratic (încropit din mămăliga fierbinte şi brânză făcută în coajă de brad).

Nu te-ai hotărât încă unde să îţi petreci concediul vara asta? Ce ar fi să te duci la Bran sau în împrejurimi? Va fi vacanţă ideală, în care nu te vei plictisi nici măcar un minut.

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...