loading ...
PLANIFICATOR VACANȚĂ CONTACT
RO
ro hu en de fr
DESCOPERĂ
Fiecare localitate din Bran-Moieciu-Fundata are propriul farmec şi oferă propriile sale aventuri unice. Alege o localitate din listă şi află mai multe despre toate posibilităşiie de cazare, masă şi petrecere a timpului liber.
 
EXPLOREAZĂ
Găseşte un motiv de distracţie sau sărbătorire în zona Bran-Moieciu-Fundata, parcurge lista atracţiilor şi activităţilor pe care ţi le-am pregătit cu mare drag şi adaugă–l pe lista ta cu ce "trebuie să văd" şi "trebuie să fac". Că e vară, că e iarnă, la noi cu siguranţă nu o să te plictiseşti.
 
ADMIRĂ
Ultima fotografie adăugată
recept1.jpg
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
10661881_727567090653593_5880111138160088156_o.jpg
vezi fotografiile recomandate
REZERVĂ
Rezervă şederea, activitatea sau pachetul tău turistic prin noi şi bucură-te de avantajele cardului turistic GRATUIT.
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de fr ×
 
Oferă un card cadou vacanţă

Lucrurile primite cadou vor fi uitate. 40% din cadourile primite se returnează, ceea ce rămâne sunt amintirile şi experienţele. Faceţi un cadou original, oferiţi o experienţă unică şi de neuitat în zona Bran-Moieciu-Fundata.

  

Zile de sărbătoare

Zile de sărbătoare

Fiecare zi din viaţa noastră este o sărbătoare ce trebuie tratată ca atare. Îţi prezentăm o listă cu sărbătoarele internaţionale, respectiv naţionale şi te invităm să sărbătorim împreună alături de cei dragi. Experţii noştri actualizează zilnic lista recomandărilor şi sugestiilor, aşa că te invităm să revii cât mai des ca să nu pierzi nici o ocazie de sărbătoare.
1 Martie

Renaşterea naturii

Sărbătoarea durează: 1. Martie - 31. Mai

Primăvara înseamnă naşterea naturii. Totul în jur revine la viaţă, totul înfloreşte şi înverzeşte. „O adevarată explozie de viaţă”! Odata cu renaşterea naturii, primăvara ne duce cu gîndul spre locuri inedite, sălbatice, în care zgomotul, agitaţia şi poluarea oraşelor ramân nişte amintiri pierdute. Un adevărat miracol al vieţii ni se arată în toată splendoarea la Bran!

21 Martie

Ziua internaţională a fericirii

20 martie este Ziua Mondială a Fericirii, iar tu esti responsabil pentru fericirea din viata ta. O lume a oamenilor fericiţi şi pozitivi, guvernată de armonie, pace şi compansiune, poate exista numai daca tu o creezi. Fă ca această zi să fie specială, bucură-te şi fi fericit!

22 Martie

Ziua Mondială a Apei

Ziua mondială a apei este sărbătorită în întreaga lume în fiecare an, aducând în centrul atenţiei diferite aspecte. În acestă zi te invităm la munte să sărbătoreşti ziua mondială a apei Vino să descoperi cele mai bune izvoare din munte, din mijlocul naturii, departe de cărările bătute de turişti. A bea apă sănătoasă este cea mai buna metodă de împrospătare a trupului şi a minţii

1 Aprilie

Ziua Păcălelilor

1 Aprilie este ziua în care oamenii încearcă să facă tot felul de farse membrilor familiei, prietenilor sau vecinilor. Vino în această zi la munte si încearcă, să-i faci o farsă colegului, prietenului, vecinului sau unui membru de familie, astfel să-i rămână în amintire mult timp de acum, înainte.

7 Aprilie

Ziua mondială a Sănătăţii

Se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în anul 1948; Reprezintă o oportunitate pentru indivizii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună. În acest caz vă invităm la Bran pentru câteva zile să vă bucuraţi de o alimentaţie sănătoasă şi ecologică.

16 Aprilie

Paştele ortodox

Sărbătoarea durează: 16. Aprilie - 13. Aprilie

Petreceţi Paştele la Bran pentru că aici avem cele mai frumoase tradiţii şi cele mai bune meniuri tradiţionale, transmise de sute de ani din tată în fiu. Pe lângă tradiţionala Pască şi ouă roşii care nu va lipsi din nici o casă de Paşti, la Bran există obiceiuri şi credinţe regionale dedicate acestei sărbători.

16 Aprilie

Paştele catolic

Sărbătoarea durează: 16. Aprilie - 6. Aprilie

Sărbătoreşti Paştele catolic? Te sfătuim să vi la Bran, să te retragi în natură, să profiţi de aerul curat de munte dar şi de atmosfera de sărbătoare.

18 Aprilie

Ziua Mondială a Monumentelor Istorice

Ziua Mondială a Monumentelor se marchează anual pe 18 aprilie şi are deja o lungă tradiţie în atragerea interesului publicului atât asupra diversităţii patrimoniului mondial cât şi a vulnerabilităţilor sale ce reclamă eforturi conjugate de protejare şi conservare. Poţi petrece această zi mai aproape de faimosul monument istoric, Castelul Bran

22 Aprilie

Ziua Pământului

În fiecare an, pe data de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. De aceea te invităm să vi la Bran pentru a sărbătorii această zi într-un mod deosebit.

23 Aprilie

Ziua internaţională a cărţii şi a dreptului de autor

În această zi, în aproape toate ţările lumii au loc activităţi dedicate cărţii, autorilor, editorilor, librarilor, bibliotecarilor şi, implicit, cititorilor. În toată lumea, sunt organizate expoziţii de carte, lecturi publice şi alte manifestări menite să încurajeze şi să popularizeze lectura. Cărţile, în toate formele lor, joacă un rol decisiv în formarea omului

1 Mai

Ziua Muncii

Sărbătoreşte ziua muncii la Bran! Uită de grijile cotidiene şi evadează în mijlocul naturii, bucură-te de aerul de munte, de liniştea de afară dar şi de atmosfera plăcută de primavară.

4 Mai

Ziua Pompierilor

Aniversarea Zilei Pompierilor din România la 13 Septembrie oferă deosebitul prilej de a readuce în memorie faptele eroice ale bravilor ostaşi pompieri care, în anul 1848, au intrat pentru totdeauna în cartea de aur a eroilor neamului şi au înscris astfel, cu propriul sânge, o memorabilă pagină de eroism şi glorie militară. Va invităm la Bran să comemorăm cu respect jertfa lor şi să reamintim glorioasele fapte de vitejie.

15 Mai

Ziua internaţională a Familiilor

Familiile sunt numite nucleul de bază a societăţii – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Vieţile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a ne petrece timpul împreună.

18 Mai

Ziua internaţională a muzeelor

De 11 ani publicul românesc se bucură de o noapte în care muzeele din toată ţara îşi deschid porţile cu evenimente şi expoziţii speciale. De altfel şi la Bran puteţi avea parte de o astfel de noapte datorită existenţei Castelului Bran în zonă. Vă aşteptăm astfel pe data de 18 mai la Bran pentru a lua parte la această sărbătoare.

21 Mai

Ziua mondială a diversităţii culturale

La 21 mai, în fiecare an, marcăm Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare. Ea oferă oportunitatea de a înţelege profunzimea valorilor diversităţii culturale şi de a învăţa să trăim împreună. Diversitatea a creat multe lucruri frumoase şi noi oamenii trebuie să înţelegem că nicio cultură nu e mai presus de cealaltă fiindcă fiecare este unică şi înseamnă ceva pentru cultura universală.

22 Mai

Ziua internaţională a diversităţii biologice

În fiecare an, în 22 mai, se celebrează Ziua Internaţională a Diversităţii Biologice, Principalul scop urmărit este creşterea conştientizării publicului faţă de importanţa conservării şi utilizării durabile a diversităţii biologice, precum şi faţă de împărţirea echitabilă a resurselor ce derivă din utilizarea acesteia. Celebrarea în fiecare an a acestei zile constituie o ocazie de a reflecta la responsibilităţile pe care le avem în conservarea acestei preţioase moşteniri şi transmiterea ei generaţiilor viitoare.

22 Mai

Ziua Provocării

Este ziua provocării, profită de acest moment şi suprinde-ţi prietenii într-un sejur la munte. Provocarea zilei: Porneşte în cautarea lui Dracula!

24 Mai

Ziua Europeană a Parcurilor Naţionale

În fiecare an, la 24 mai, este sărbătorită Ziua Europeană a parcurilor naţionale. Celebrarea acestei zilei îşi propune să aducă oamenii mai aproape de natură şi să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanţa păstrării frumuseţii naturale în zonele protejate ariile, naturale mari protejate, parcurile naturale şi naţionale şi importanţa conservării şi gestionării durabile a acestor locuri.

1 Iunie

Bucuria Vacanţelor

Sărbătoarea durează: 1. Iunie - 31. August

Vacanţa de vară mult aşteptată şi dorită poate fi trăită atât de frumos într-o zonă de munte unde aerul este proaspăt şi curat. Și de ce nu la Bran? Este perioada în care atat părinţii cât şi adolescenţii îşi pot petrece timpul altfel împreună, este perioada în care se poate comunica mai mult, cu cât mai multă înţelegere pentru nevoile sau limitele fiecăruia, perioada în care se împărtăşesc trăiri noi cu cei din familie, se fac lucruri împreună

4 Iunie

Rusalii

Sărbătoarea durează: 4. Iunie - 1. Iunie

Reprezintă o sărbătoare creştină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paşti. Alegeţi să petreceţi sărbatoarea Rusaliilor la Bran şi veţi fi încântaţi de deliciile culinare specifice zonei dar şi de atmsfera plăcută de sărbătoare.

5 Iunie

Ziua mondială a mediului

Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 5 iunie si reprezintă o ocazie de a reflecta asupra protecţiei mediului înconjurător, dar şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei. De aceea te invităm la Bran , în mjlocul naturii, să marcăm împreună această zi importantă pentru omenire.

21 Iunie

Ziua mondială a Muzicii

Ziua internaţională a Muzicii este celebrată în fiecare an la începutul lunii octombrie. Ea este dedicată rolului important pe care îl are muzica în viaţa de zi cu zi a oamenilor din toată lumea. Se ştie că muzica nu are frontiere,iar această zi reflectă importanţa artelor asupra calităţii vieţii. La Bran ziua muzici este sărbătorită prin cântece specifice zonei, cântate de interpreţi locali.

20 Iulie

Ziua Lunei

36. Ziua Lunei De mitul Sfânta Lună se leagă anumite tradiţii, cum ar fi aratul, semănatul, culesul plantelor de leac într-o anumită poziţie a lunii. La sărbătoarea Sânzienelor, fetele aruncă pe hornul casei cununi, să vadă dacă se mărită, sau îşi fac de ursită. Acestea sunt câteva dintre tradiţiile şi obiceiurile din zonă. Dar pentru a şti mai multe te invităm la Bran

12 August

Ziua internaţională a Tineretului

Esti tânăr? Profită de această zi şi vino la Bran. Cu prilejul acestei zile,invităm tineretul la Bran pentru a participa la diverse activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive organizate în vederea atragerii lor către domeniile de interes şi benefice vârstei.

▼ Sărbătoreşte cu noi! Vezi ce am pregătit pentru tine pentru ziua aceasta ▼

15 August

Adormirea Măicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, Sântămăria sau Uspenia, reprezintă ziua în care Fecioara Maria s-a stins. În popor se spune că este ziua care desparte lunile călduroase de cele reci. La Bran însă în această perioadă se regăsesc numeroase obiceiuri pe care vă invităm să le cunoaşte-ţi.

1 Septembrie

Dansul Culorilor

Sărbătoarea durează: 1. Septembrie - 31. Noiembrie

Pune-ţi ochiul la încercare cu milioane de culori în satele zonei Bran! Mergi în satul Peştera . De aici ai cea mai frumoasă panoramă asupra întregului culoar Rucăr-Bran . Ai la picioarele tale întregul amalgam de dealuri, pâlcuri de pădure, căpiţe, păşuni şi case în spatele cărora se profilează semeţ abruptul vestic al Bucegilor. Este un adevarat spectacol indiferent de anotimp, însă toamna e cel mai bun dintre ele ca să te bucuri de locurile astea.

8 Septembrie

Ziua internaţională a ştiinţei de carte

În această zi, în aproape toate ţările lumii au loc activităţi dedicate cărţii, autorilor, editorilor, librarilor, bibliotecarilor şi, implicit, cititorilor. În toată lumea, sunt organizate expoziţii de carte, lecturi publice şi alte manifestări menite să încurajeze şi să popularizeze lectura. Cărţile, în toate formele lor, joacă un rol decisiv în formarea omului.

21 Septembrie

Ziua internaţională a păcii

Este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Această zi este dedicată păcii . Astfel te invităm la Bran sa faci pace cu Dracula si vampiri care îţi vor da târcoale.

1 Octombrie

Ziua internaţională a persoanelor în vârstă

Este ziua în care ar trebui să ne dăm seama cât de valoroşi sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb

30 Octombrie

Sfântul Andrei

Sfântul Andrei este considerat Ocrotitorul României. Vino la Bran să cunoşti tradiţiile şi superstiţiile legate de Sfântul Andrei. Cele mai multe au legătură cu revolta, cu măritişul, dar şi cu protecţia împotriva spiritelor rele care bântuie printre cei vii. Și pentru că tradiţiile poporului român sunt frumoase şi mistice, merită să le cunoaştem şi să le povestim copiilor noştri despre ele. Iar dacă ai un sărbătorit în familie, fă-i o surpriză plăcută şi serbează-i ziua într-un mod autentic.

1 Decembrie

Ziua Naţională a României

În data de 1 Decembrie românii au decis să se unească şi au format România Mare, acum 96 de ani. În această zi sărbătorim împreună valorile naţionale prin care militarii defilează în faţa românilor, mândri că reprezintă ţara. Reprezintă momentul în care ne uităm cu mândrie la trecut şi cu speranţă la viitor. Iar sărbătoarea este una cu atât mai importantă cu cât marchează 25 de ani de la ruperea de trecutul comunist şi începerea unui nou capitol pentru noi toţi. Acest prilej de bucurie poate fi sărbătorit şi la Bran, zona cu un trecut istoric foarte bogat.

1 Decembrie

Împăcarea Naturii

Sărbătoarea durează: 1. Decembrie - 29. Februarie

Zona Bran Moeciu este o zonă încântătoare prin varietatea peisajelor şi prin sălbăticia reliefului, localizată între munţii Bucegi şi munţii Piatra Craiului. Aici natura are surprize la tot pasul. Te invităm la Bran, să te împaci şi să surprinzi natura printr-o fotografie inedită.

3 Decembrie

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

Data de 3 decembrie marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării. Ziua de 3 decembrie este prilejul prin care fiecare dintre noi se poate implica şi îşi poate afirma sprijinul pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se bucure de şanse egale, iar fiecare zi trebuie să aducă în plus o informaţie din domeniul dizabilităţii, pentru a înlocui o prejudecată sau pentru a produce o schimbare de mentalitate. Comunitatea are nevoie să cunoască aceste persoane, nevoile şi aptitudinile, serviciile pe care trebuie să le dezvolte.

11 Decembrie

Ziua internaţională a munţilor

Ziua de 11 decembrie este motiv de bucurie pentru iubitorii de pretutindeni ai muntelui. Astfel vă invităm la Bran, să luaţi parte la Ziua Internaţională a Muntelui, un eveniment ce va surprinde muntele în ipostazele lui cele mai spectaculoase. Este un moment prin care aveţi ocazia să cunoaşte-ţi zone pentru recreere şi fotografie, dar şi cu atracţii turistice variate.

24 Decembrie

Crăciunul

Sărbătoarea durează: 24. Decembrie - 26. Decembrie

Vă invităm la Bran să petreceţi sărbătoarea Crăciunului alături de familie şi prieteni dragi! Pentru o atmosferă care să surprindă cât mai bine spiritul sărbătorilor de Crăciun, mâncărurile tradiţionale: cârnaţii, toba, răciturile, sarmalele, friptura de porc şi nelipsitul cozonac vor trona pe masa de Crăciun, fiind la loc de cinste alături de vinul roşu cinstit de toată lumea. Este momentul în care vestea Naşterii Mântuitorului este răspândită în fiecare an de colindele care intră în fiecare casă prin intermediul colindătorilor. Aceştia sunt răsplătiţi de gazde cu fructe (mere, nuci), colaci, bomboane şi chiar bani.

31 Decembrie

Anul Nou

Sărbătoarea durează: 31. Decembrie - 2. Ianuarie

Dacă alegi să petreci anul nou la Bran, acest eveniment va fi astfel unul magic, în jurul unui castel cu renume şi într-un spaţiu natural deosebit de frumos. Vino să cunoşti cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri specifice zonei cum ar fi colindatul cu sorcova dar şi obiceiul „calendarul de ceapă“.

24 Ianuarie

Ziua Unirii Principatelor Române

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române într-un singur principat, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Țării Româneşti. Este o zi de sărbătoare naţională şi trebuie sărbătorită aşa cum se cuvine.

14 Februarie

Ziua Îndrăgostiţilor

Surprinde-ţi persoana iubită şi dăruieşte-i o vacanţă de neuitat la munte! Ziua îndrăgostiţiilor este ziua în care, în fiecare an, îndrăgostiţii din toata lumea îşi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrând astfel dragostea care îi leagă.

8 Martie

Ziua internaţională a femeilor

Pentru că ea este persoana cea mai importantă pentru tine este momentul să îi oferi un prilej de bucurie şi răsfaţ. De tine depinde să transformi această simplă zi din calendar într-una cu totul deosebită pentru jumatatea ta.

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...