La ora 4:30 dimineaţa începe mulsul oilor şi vacilor, aceasta activitate ţinând până la ora 7:00 după care începe prelucrarea laptelui. Se obţine caşul pentru brânză iar de la ora 9 se fierbe zerul pentru a se obţine urda sau jintiţa în funcţie de preferinţa proprietarilor.
1. Prelucrarea caşului propriu-zis.
După obţinerea caşului , acesta se ţine la uscat timp de 24 h după care se pune în buduroaie de lemn la macerat 12-14 zile în funcţie de starea vremii. După această perioadă caşul se dă la maşină, se pune sare şi se dă la vase (băşici, burduci, coajă de brad). După ce s-au efectuat toate aceste activităţi brânza obţinută împreună cu urda se dă proprietarilor în funcţie de cantitatea de lapte măsurată la mijlocul verii.
2. Pregătirea unor mese tradiţionale cu produse obţinute la stână
Turiştii au posibilitatea de a gusta din produsele obţinute la stână dar şi de a vedea modul în care se prepară mâncarea.
Programul de vizitare se stabileste din timp în urma unor convorbiri telefonice.
Persoană de contact: Moeceanu Laurenţiu