loading ...
PLANIFICATOR VACANȚĂ CONTACT
RO
ro hu en de fr
DESCOPERĂ
Fiecare localitate din Bran-Moieciu-Fundata are propriul farmec şi oferă propriile sale aventuri unice. Alege o localitate din listă şi află mai multe despre toate posibilităşiie de cazare, masă şi petrecere a timpului liber.
 
EXPLOREAZĂ
Găseşte un motiv de distracţie sau sărbătorire în zona Bran-Moieciu-Fundata, parcurge lista atracţiilor şi activităţilor pe care ţi le-am pregătit cu mare drag şi adaugă–l pe lista ta cu ce "trebuie să văd" şi "trebuie să fac". Că e vară, că e iarnă, la noi cu siguranţă nu o să te plictiseşti.
 
ADMIRĂ
Ultima fotografie adăugată
recept1.jpg
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
10661881_727567090653593_5880111138160088156_o.jpg
vezi fotografiile recomandate
REZERVĂ
Rezervă şederea, activitatea sau pachetul tău turistic prin noi şi bucură-te de avantajele cardului turistic GRATUIT.
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de fr ×
SĂ PARTICIPI

Festivalul Măsura Laptelui

Sărbătoarea "Măsura Laptelui" este un eveniment la care se va "gusta" din lumea pierdută a ciobanului român (mâncare tradiţională, muzică populară, scene de viaţă cotidiană, jocuri pastorale). "Măsura laptelui" începe cu mulsul animalelor şi măsurarea laptelui.  

Festivalul Măsura Laptelui

Sărbătoarea tradiţională „Măsura Laptelui" este sărbătoarea pastorală unde proprietarii de animale, după numeroase activităţi practice cu specific pastoral, precum construirea stânelor, înţărcatul mieilor şi tunsul oilor, merg la stână şi împreună cu baciul măsoară cantitatea de lapte obţinută în vederea stabilirii cantităţii de produs (brânză, urdă, telemea) ce o va prima până la sfârşitul verii de la acesta.
Sărbătoarea „Măsura Laptelui”, care are loc la Șirnea, este un eveniment la care veţi „gusta” din lumea pierdută a ciobanului român (mâncare tradiţională, muzică populară, cursuri de dans popular, scene de viaţă cotidiană, jocuri pastorale). După numeroase activităţi practice cu specific pastoral, precum construirea stânelor, înţărcatul mieilor şi tunsul oilor, urmează măsurarea laptelui în vederea stabilirii cantităţii de brânză care se cuvine fiecărui proprietar de animale, toamna, la spargerea stânei.

Această sărbătoare îşi propune să reînvie tradiţiile locale, să prezinte satul Șirnea turiştilor cu varietatea şi autenticitatea tradiţiilor sale. Din farmecul acestei sărbători, nu lipsesc nici vestitele preparate culinare ale oierilor de la stânile din strungile Carpaţilor şi un program folcloric special”

hide image
hide text

Organizatori

Primăria Fundata

Primăria Fundata


nespecificat
-
0 comentarii
0 oferte
0 evenimente
în ghidul meu
DETALII
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...