loading ...
PLANIFICATOR VACANȚĂ CONTACT
RO
ro hu en de fr
DESCOPERĂ
Fiecare localitate din Bran-Moieciu-Fundata are propriul farmec şi oferă propriile sale aventuri unice. Alege o localitate din listă şi află mai multe despre toate posibilităşiie de cazare, masă şi petrecere a timpului liber.
 
EXPLOREAZĂ
Găseşte un motiv de distracţie sau sărbătorire în zona Bran-Moieciu-Fundata, parcurge lista atracţiilor şi activităţilor pe care ţi le-am pregătit cu mare drag şi adaugă–l pe lista ta cu ce "trebuie să văd" şi "trebuie să fac". Că e vară, că e iarnă, la noi cu siguranţă nu o să te plictiseşti.
 
ADMIRĂ
Ultima fotografie adăugată
recept1.jpg
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
10661881_727567090653593_5880111138160088156_o.jpg
vezi fotografiile recomandate
REZERVĂ
Rezervă şederea, activitatea sau pachetul tău turistic prin noi şi bucură-te de avantajele cardului turistic GRATUIT.
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de fr ×
SĂ PARTICIPI

Festivalul Răvăşitul oilor

Răvăşitul oilor" este o sărbătoare simbolică ce marchează sfârşitul anului pastoral, cand turmele coboară de la munte, iar proprietarii işi iau acasă animalele date la "varat", dar şi produsele din brânză care li se cuvin.  

Festivalul Răvăşitul oilor

”RĂVĂŞITUL OILOR” este de fapt o sărbătoare simbolică ce marchează sfârşitul anului pastoral, atunci când turmele coboară din munţi pentru a fi “răvăşite” astfel încât fiecare proprietar să-şi primească în gospodărie animalele date spre “vărat” şi implicit şi produsele de brânză şi urdă “tocmite” cu administratorii de stână. Festivalul încearcă să reproducă şi bucuria întâlnirii ciobanilor cu familia, rudele şi sătenii dar şi mândria acestora pe care şi-o manifestă faţă de calitatea brânzeturilor obţinute şi mai ales faţă de cât de grase şi frumoase s-au întors acasă animalele avute în pază. Pentru aceasta aşa cum este tradiţia, se va cânta, juca şi mai ales se vor mânca pe săturate tot soiul de preparate specifice, şi mai ales pastramă de oaie şi bulz, udate cu must obţinut în gospodăriile celor din zona Bran.
Lângă Castelul Bran, pe Platoul Inima Reginei – Bran, festivalul va debuta cu o expoziţie gastronomică, ce se va desfăşura pe întreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de brânză şi pastramă care pot fi degustate şi cumpărate la cele mai bune preţuri direct de la producători, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din zona Bran.
De asemenea va fi deschisa o expoziţie de animale în aer liber, în cadrul căreia se vor prezenta mai multe rase cabaline şi câini ciobăneşti, urmând ca la final, să se premieze cele mai frumoase exemplare.
Gurmanzii nu vor fi uitaţi, întrucât li s-a pregătit o degustare a produselor de brânză şi pastramă care va culmina, aşa cum e firesc, acordarea unor premii pentru cele mai gustoase produse şi cele mai arătoase standuri de prezentare şi vânzare.
Pentru ca cei prezenţi să petreacă cu voie bună şi să-şi dorească să revina şi în anii următori, atunci când oile se intorc de la munte, festivalul va fi însoţit permanent de muzică şi joc, printr-o serbare câmpenească susţinută de interpreţi şi ansambluri de renume din folclorul românesc.

hide image
hide text

Organizatori

Castelul Bran
9:00 - 18:00

Castelul Bran


închis acum
de la 20.00 lei
0 comentarii
0 oferte
0 evenimente
în ghidul meu
DETALII
Primăria Bran

Primăria Bran


nespecificat
de la 20.00 lei
0 comentarii
0 oferte
0 evenimente
în ghidul meu
DETALII

Participanţi

Patiseria Mama Cozonacilor
08:00 - 17:00

Patiseria Mama Cozonacilor


0 bucătărie
5 meniu
0 comentarii
1 reducere
0 oferte
0 evenimente
în ghidul meu
DETALII
Restaurant Bran Parc

Restaurant Bran Parc


2 bucătărie
74 meniu
0 comentarii
0 reduceri
0 oferte
0 evenimente
în ghidul meu
DETALII
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...